Ingredientai
- Moliūgai 300 g
- Paprikos 2 vnt. raudonosios
- Česnakai 3 skiltelės
- Aliejus 1 valg. š.
- Citrinos sultys 1 arbat. š.
- Džiūvėsiai 0,5 arbat. š.
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis
- Raudonėliai 1 žiupsnelis
- Druska 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Moliūgą ir išvalytas paprikas stambiai supjaustykite bei sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą. Viską apšlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis. Tuomet apibarstykite česnakais, aitriosiomis paprikomis, džiūvėsėliais ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
2. Gautą masę labai gerai sumalkite elektrine trintuve, tada pagardinkite žiupsneliu cukraus, raudonėliais, druska bei pipirais ir apie 2 valandas palaikykite šaltai, kad skoniai susimaišytų ir užtepėlė sutirštėtų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis