Ingredientai
- Moliūgai 300 g kubeliais pjaustytas
- Varškė 200 g
- Sviestas 2 valg. š. ir 1 valg. š. formai ištepti
- Džiovinti abrikosai 1 sauja
- Razinos 50 g
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Kardamonas 5 g nebūtina
- Rudasis cukrus 4 valg. š. 3-4
- Manai 5 valg. š. 4-5
- Pienas 125 ml
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Graikiniai riešutai 1 sauja kapoti
Kaip gaminti
1. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite 15 minučių brinkti.
2. Džiovintus abrikosus ir razinas užpilkite verdančiu vandeniu, palikite brinkti.
3. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska, sudėkite varškę, pagardinkite cinamonu ir kardamonu. Į varškės masę sudėkite manus ir gerai išmaišykite.
4. Džiovintus vaisius nusausinkite, susmulkinkite ir sudėkite į varškę su moliūgo kubeliais ir riešutais.
5. Masę sukrėskite į sviestu išteptą kepimo indą, ant viršaus uždėkite kelis gabalėlius sviesto. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių arba kol švelniai parus.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita