Ingredientai
- Miltai 175 g tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. 1 trynys tešlai ir 1 vnt. moliūgų masei
- Sviestas 100 g tešlai
- Vanduo 3 valg. š. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Moliūgai 800 g minkštimo, moliūgų masei
- Sutirštintas pienas 397 g indelis moliūgų masei
Kaip gaminti
1. Su druska sumaišytus miltus berkite ant medinės lentelės, viduryje padarykite duobutę. Sudėkite smulkintą kambario temperatūros sviestą ir peilio nugarėle susmulkinkite trupinius.
2. Dėkite kiaušinio trynį, pilkite vandenį ir minkykite tešlą. Suvyniojusi į maistinę plėvelę pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
3. Stambiais kubeliais pjaustytą moliūgo minkštimą suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol suminkštės. Sutrinkite elektriniu plakikliu.
4. Sukrėskite kondensuotą pieną, įmuškite kiaušinį ir išsukite.
5. Iš atvėsusio tešlos iškočiokite ploną apvalų lakštą. Įtieskite į skardą taip, kad tešla uždengtų jos kraštus.
6. Užtieskite kepimo popieriumi, užberkite žirnių ir 10 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
7. Ant iškepusio pagrindo sukrėskite moliūgų masę ir 45 minutėms šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.