Ingredientai
- Miltai 2 st.
- Cukrus 1,5 st.
- Soda 1 valg. š.
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Cinamonas 2 arbat. š.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Alyvuogių aliejus 1 st.
- Moliūgo tyrė 400 g
- Kreminis sūris 200 g glaistui
- Sviestas 8 valg. š. glaistui
- Cukraus pudra 1 st. glaistui
- Vanilės ekstraktas 2 arbat. š. glaistui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, o kepimo skardą ištepkite riebalais.
2. Dideliame dubenyje išmaišykite visus sausus ingredientus – miltus, cukrų, valgomąją sodą, kepimo miltelius ir cinamoną.
3. Kitame dubenyje išmaišykite kiaušinius, alyvuogių aliejų ir moliūgų tyrę, kol masė taps vientisa. Šią skystą masę supilkite į sausų ingredientų mišinį ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
4. Supilkite gautą pyrago tešlą į kepimo skardą ir kepkite apie 40 minučių.
5. Leiskite pyragui atvėsti ir per tą laiką paruoškite glaistą – visus jam skirtus ingredientus išmaišykite elektriniu maišytuvu, kol masė taps puri ir vientisa. Tuomet ją užtepkite ant atvėsusio pyrago.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis