Ingredientai
- Miltai 300 g tešlai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Cukrus 300 g tešlai
- Kepinių prieskoniai: (tešlai) 3 arbat. š.
- Razinos 175 g tešlai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Sviestas 285 g 200 - tešlai ir 85 - kremui
- Apelsinai 2 vnt. 1 nutarkuotų žievelių ir 1 valg. š. sulčių - tešlai ir pusės apelsino sulčių, 1 nutarkuotų žievelių - kremui
- Moliūgai 500 g nulupto - tešlai
- Varškė 200 g kremui
- Miltelinis cukrus 100 g kremui
Kaip gaminti
1. Miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, prieskonius, razinas sudėkite į indą ir išmaišykite.
2. Išplaktus kiaušinius supilkite į ištirpintą ir kiek pravėsusį sviestą, įmaišykite nuo apelsino nutarkuotas žieveles, sultis.
3. Sviesto ir kiaušinių masę supilkite į miltus ir išmaišykite. Įmaišykite stambiai tarkuotą moliūgą.
4. Tešlą sudėkite į 30 cm x 20 cm dydžio kepimo popieriumi išklotą skardą, išlyginkite paviršių ir kepkite180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
5. Varškę, kambario temperatūros sviestą, miltelinį cukrų, nutarkuotas apelsino žieveles, sultis gerai išsukite ir atšaldykite. Kremu aptepkite iškepusį ir ataušusį pyragą, papuoškite apelsino žievelėmis.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė