Ingredientai
- Moliūgai 900 g supjaustyto kubeliais
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Medus 1 valg. š. skysto
- Šalavijai 5 vnt. lapeliai, smulkiai sukapoti
- Rozmarinai 1 valg. š. smulkiai sukapoto
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 40 g
- Svogūnai 1 vnt. vidutinis, supjaustytas kubeliais
- Vištienos sultinys 1 l gali prireikti kiek daugiau
- Ryžiai 150 g skirtų rizotui (pvz, arborio)
- Kietasis sūris 50 g
Kaip gaminti
1. Supjaustytą kubeliais moliūgą suberiame ant kepimo skardos. Mažame puodelyje sumaišome aliejų, medų ir sukapotus prieskonius, druską. Viską užpilame ant moliūgo ir permaišome, kad pasidengtų tolygiai.
2. Kepame 200 laipsnių orkaitėje 30–40 min. Imame maždaug pusę iškepusių moliūgų ir juos elektriniu trintuvu sutriname. Kitą pusę pasiliekame užbarstyti ant viršaus.
3. Keptuvėje ar puode nesvylančiu dugnu ištirpiname sviestą, suberiame svogūnus. Kepame ant vidutinės ugnies, kol svogūnai tampa skaidrūs.
4. Užkaičiame sultinį. Sultinys turi būti karštas (kad nesustabdytume virimo proceso). Geriausia palikti jį virti ant minimalios ugnies.
5. Suberiame ryžius, išmaišome ir dar pakepame keletą minučių. O tada po samtį pradedame pilti karštą sultinį. Periodiškai vis pamaišome. Verdame apie 20 min, arba kol ryžiai išverda.
6. Įmaišome trintus moliūgus. Jei matome, kad rizotas per skystas, dar šiek tiek paverdame, iki skystis išgaruoja, suberiame tarkuotą sūrį. Viską permaišome, uždengiame keptuvę/puodą dangčiu, nuimame nuo ugnies ir leidžiame rizotui pailsėti 10 min.
7. Dedame į lėkštes, ant viršaus uždedame likusius keptus moliūgus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei