Ingredientai
- Moliūgai 2 riekės didelės riekės moliūgo (4-6 moliūginėms širdelėms)
- Krevetės 4 vnt. karališkos krevetės (krevečių reiks tiek, kiek bus moliūgo širdelių, jei rinksitės paprastas krevetes, jų dėkite daugiau)
- Kreminė varškė 100 g tepamo varškės sūrelio
- Česnakai 4 skiltelės
- Aliejus 5 ml šlakelis - pagal poreikį kepti
- Sviestas 1 valg. š.
- Sojų padažas 5 ml šlakelis
- Žalioji citrina 1 vnt.
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Rozmarinai 1 žiupsnelis džiovintų
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Atriekite dvi vienodo storio moliūgo riekes. Pagardinkite jas pipirais, smulkintais rozmarinais, pagal skonį pasūdykite, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės.
- Pilkite į keptuvę aliejų, įdėkite sviestą. Kai riebalai įkais, sumeskite krevetes ir pakepkite maždaug porą minučių ant vidutinės ugnies. Suberkite trintą česnaką, apšlakstykite krevetes šlakeliu sojų padažo. Vartydami apkepkite dar 2–3 minutes (bet ne per ilgai, nes krevetės taps kietos).
- Ant iškepusio moliūgo širdelių tepkite kreminio varškės sūrelio, uždėkite po krevetę ir apšlakstykite šlakeliu žaliosios citrinos sulčių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita