Ingredientai
- Daržovių sultinys 1 l
- Moliūgai 1500 g
- Svogūnai 2 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Baltasis vermutas 4 valg. š.
- Grietinėlė 150 ml neriebios
- Mandarinai 2 vnt.
- Moliūgo sėklos 30 g skrudintų
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai maltų pagal skonį
- Kalendros 1 arbat. š. lapelių
Kaip gaminti
1. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, perpjaukite pusiau, išgramdykite sėklas, supjaustykite skiltelėmis ir iškepkite orkaitėje.
2. Svogūnus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste.
3. Sultinį užvirkite, sukrėskite keptus moliūgus, svogūnų troškinį, viską apie 8 min. virkite, tada supilkite vermutą ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 min.
4. Prieš baigiant virti supilkite iš mandarinų išspaustas sultis, sriubą pasūdykite, pagardinkite pipirais, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir išpilstykite į pašildytus sriubos dubenėlius.
5. Sriubą pagardinkite grietinėle, sausoje keptuvėje skrudintais duonos kubeliais, moliūgų sėklomis ir kalendrų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita