Ingredientai
- Moliūgai 500 g
- Sviestas 4 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Bulvės 1 vnt. didelė
- Morkos 2 vnt.
- Daržovių sultinys 1 l
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Karis 1 arbat. š. pagal skonį
- Parmezano sūris 4 valg. š.
- Duona 1 vnt. itališka Ciabata
- Jogurtas 3 valg. š. arba grietinė (nebūtina)
Kaip gaminti
1. Moliūgą, bulvę ir morkas supjaustykite gabalėliais. Svogūną ir česnakus susmulkinkite ir pakepinkite su sviestu, kol gražiai apskrus.
2. Į puodą sudėkite visas daržoves, svogūnus su česnakais, įpilkite sultinio ir virkite ant mažos ugnies apie 20 minučių. Pagardinkite prieskoniais, druska ir nukelkite nuo ugnies.
3. Kiek pravėsusią sriubą sutrinkite trintuve (jei per tiršta, įpilkite dar sultinio). Į sriubą sudėkite tarkuotą permezaną ir maišydami kaitinkite, kol sūris išsileis.
4. Sriubą tiekite su skrudinta duona ir, jei mėgstate, įdėkite šaukštą jogurto ar grietinės.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita