Ingredientai
- Moliūgai 400 g
- Morkos 2 vnt.
- Daržovių sultinys 500 ml arba vištienos
- Garstyčios 1 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Grietinėlė 200 ml
- Moliūgo sėklos 40 g
- Sūris 40 g tarkuoto brandinto sūrio
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Čiobreliai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Moliūgą ir morkas nulupkite, supjaustykite kubeliais.
2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, suberkite garstyčių grūdelius, smulkintus čiobrelius, dar kelias minutes pakaitinkite
3. Tada suberkite smulkintas daržoves, supilkite sultinį ir virkite ant mažos ugnies apie 15 min.
4. Sriubą supilkite į karščiui atsparų indą, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
5. Tyrę vėl supilkite į puodą, įmaišykite grietinėlę, kelias minutes pakaitinkite ir supilkite į dailios formos išskobtą moliūgą.
6. Sriubą puoškite tarkuoto brandinto sūrio drožlėmis ir skrudintomis moliūgų sėklomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita