Ingredientai
- Moliūgai 500 g muskatinio
- Svogūnai 1 g didesnis
- Česnakai 3 skiltelės
- Sultinys 750 ml naminio daržovių arba jautienos
- Grietinėlė 100 ml riebios
- Sviestas 1 valg. š.
- Aliejus 5 valg. š.
- Bazilikai 3 vnt. lapelių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Moliūgą nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite.
- Česnakus ir svogūną nulupkite, 2 skilteles pakepinkite svieste su svogūnu, kitas dvi palikite.
- Svogūnų ir česnakų troškinį krėskite į puodą su sultiniu, sumeskite moliūgo kubelius ir virkite apie 20 min., kol moliūgas suminkštės.
- Puodą nukelkite nuo viryklės. Likusias česnako skilteles sugrūskite su bazilikų lapeliais, sumaišykite su aliejumi, viską pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir supilkite į sriubą.
- Sriubą išplakite elektriniu plakikliu, pagardinkite grietinėle.
- Trintą moliūgų sriubą galite paskaninti skrudintos duonos skrebučiais, moliūgų sėklomis, mėlynųjų pelėsių sūriu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita