Ingredientai
- Moliūgai 1 kg
- Imbieras 60 g šviežio
- Kokosų pienas 250 ml
- Sultinys 2 puodelis vištienos ar daržovių
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. galima naudoti ir kokosų
- Kuminai 1 arbat. š. malto
- Cinamonas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruoškite plačią skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi.
2. Nulupkite moliūgo žievę, supjaustykite jį vienodo dydžio gabalėliais. Dėkite supjaustytą moliūgą ant skardos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pavartykite gabalėlius, kad visi pasidengtų aliejumi. Kepkite moliūgą, kol suminkštės – maždaug 45 min.
3. Kol kepa moliūgas, nulupkite imbierą.
4. Į trintuvą sudėkite iškepusį moliūgą, imbierą, pilkite sultinį, kokosų pieną, berkite kuminą ir cinamoną. Trinkite iki vientisos masės.
5. Paskaninkite druska ir pipirais. Prieš patiekdami, pašildykite sriubą puode.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos