Ingredientai
- Moliūgai 1 vnt. nedidelis
- Rozmarinai 1 žiupsnelis džiovinti
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 100 ml
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Dideliame puode užvirinkite vandenį. Kol vanduo kais, supjaustykite moliūgą. Gerai nuplaukite, nupjaukite odelę ir išimkite sėklas. Labai aštriu peiliu ar specialia pjaustykle supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais.
- Vandeniui užvirus, suberkite į jį paruoštus moliūgų gabalėlius. Pavirkite 1–2 minutes. Išimkite ir visiškai nusausinkite. Tik visiškai nusausintus gabalėlius perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Išdėliokite juos vienu sluoksniu, kad būtų šalia vienas kito, bet ne persidengtų.
- Aptepkite šlakeliu aliejaus, apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Užberkite žiupsnelį džiovinto rozmarino.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Nuolat stebėkite, kad moliūgai nepradėtų degti. Iškepę traškučiai turi būti traškūs ir gražiai parudę.
- Iškepusius traškučius išimkite iš orkaitės ir dar apibarstykite žiupsniu druskos. Atvėsinkite ir nedelsiant patiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita