Ingredientai
- Moliūgai 600 g nuvalyto
- Paprikos 1 vnt. raudona
- Svogūnai 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š. neutralaus kvapo
- Grietinėlė 200 ml 12 proc. riebumo
- Čiobreliai 1 arbat. š. 0,5
- Šalavijai 1 arbat. š. 0,5
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. žiupsnis
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais, užberkite cukraus ir trumpai apkepkite aliejuje.
- Papriką supjaustykite kubeliais ir trumpai apkepkite. Neperkepkite, kad neprarastų traškumo.
- Sudėkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir įberkite prieskoninių žolelių. Kepkite minutę.
- Tada supilkite grietinėlę (ją galite pakeisti kokosų pienu, tik tada vietoje žolių įberkite šaukštelį kario).
- Patroškinkite 10–15 min., kol suminkštės moliūgai. Jei reikia, įberkite druskos.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita