Ingredientai
- Moliūgai 400 g oranžinis
- Paprikos 1 vnt. didelė saldi
- Aitrioji paprika 10 g 1 gabalėlis
- Česnakai 3 skiltelės
- Kmyninis kuminas: 1 arbat. š.
- Karamelinis cukrus: 1 arbat. š.
- Apelsinai 1 vnt.
- Džiūvėsiai 1 valg. š.
- Raudonėliai 1 žiupsnelis švieži pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite. Aitriąją papriką susmulkinkite. Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais griežiniais. Paprikas perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite juostelėmis.
2. Paruoštas daržoves išdėliokite kepimo inde. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apelsino sultimis, apibarstykite česnakais, kmyniniais kuminais, smulkinta aitriąja paprika, džiūvėsėliais ir šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 20–30 minučių.
3. Iškepusius moliūgus sutrinkite. Keptas paprikas supjaustykite ir įmaišykite į moliūgų tyrę. Suberkite karamelinį cukrų, raudonėlius, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, išmaišykite.
4. Tepkite ant duoniukų, skrudinto batono ar baltos duonos riekelių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita