Ingredientai
- Miltai 160 g
- Kepimo milteliai 15 g
- Cinamonas 2 arbat. š. maltas
- Muskatas 5 g maltas
- Gvazdikėliai 2 g malti
- Druska 5 g
- Kiaušiniai 4 vnt. 4 dideli arba 5 vidutiniai
- Cukrus 300 g
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių ir visos citrinos tarkuota žievelė
- Moliūgai 300 g tyrė
- Graikiniai riešutai 150 g nebūtinai
- Sūris 350 g kreminis
- Miltelinis cukrus 300 g
- Sviestas 135 g minkštas
- Vanilė 1 arbat. š. ekstrakas
Kaip gaminti
- PARUOŠKITE BISKVITĄ. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 32 x 45 cm dydžio kepimo indą. Kepimo popierių ištepkite šlakeliu aliejaus ar gabalėliu sviesto.
- Pasiruoškite švarų rankšluostėlį. Apibarstykite jį milteliniu cukrumi.
- Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, maltą cinamoną, muskatą, gvazdikėlius. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, citrinos sultis, tarkuotas citrinos žieveles ir moliūgų tyrę. Suberkite į plakinį miltus ir lengvai sumaišykite. Jei naudojate smulkintus riešutus, suberkite juos ir išmaišykite dar kartą.
- Kepkite apie 15 min., kol gražiai apskrus. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Iškepusį biskvitą iš karto išimkite ant milteliniu cukrumi apibarstyto rankšluostėlio. Atsargiai nuimkite kepimo popierių nuo biskvito apačios. Suvyniokite, pradėdami nuo siaurosios kraštinės, biskvitą su rankšluostėliu (kad nesukibtų) į ritinį. Perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
- PARUOŠKITE KREMĄ. Dubenyje suplakite kreminį sūrį, miltelinį cukrų (1 ½ puodelio), minkštą sviestą ir vanilę iki lygios, vientisos masės.
- SUVYNIOKITE VYNIOTINĮ. Atvėsusį biskvitą atsargiai išvyniokite. Tolygiai aptepkite paruoštu kremu. Vėl suvyniokite. Susukite paruoštą vyniotinį į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve mažiausiai porą valandų, o geriausia – per naktį.
- Prieš patiekdamos, pabarstykite milteliniu cukrumi.