Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. biskvitui
- Cukrus 120 g biskvitui
- Moliūgo tyrė 150 g biskvitui
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. biskvitui
- Miltai 100 g biskvitui
- Meduolių prieskoniai 1 arbat. š. biskvitui
- Kreminis sūris 300 g varškės kremui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. varškės kremui
- Cukraus pudra 100 g varškės kremui
- Grietinėlė 200 g plakamosios; varškės kremui
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišykite visus tešlai skirtus sausus produktus.
2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius iki lengvų putų, tada sumaišykite su moliūgų tyre. Sausus produktus suberkite į kiaušinio plakinį ir lėtai išmaišykite, kol gausite tolygią masę.
3. Skardą išklokite kepimo popieriumi, tešlą paskirstykite tolygiai (plonu apie 0,5 cm storio sluoksniu) ir pašaukite kepti į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 15 minučių.
4. Iškeptą biskvitą uždenkite kepimo popieriumi ir, kol dar šiltas, susukite. Palikite atvėsti.
5. Paruoškite įdarą. Kreminį sūrį sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standumo ir sujunkite abi mases.
6. Biskvitą atsargiai išsukite, nuimkite kepimo popierių ir aptepkite pasigamintu kremu. Tada biskvitą susukite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent dviem valandoms.
7. Paruoštą vyniotinį galite apibarstyti cukraus pudra. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir skanaukite.