Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt. baltymai
- Miltelinis cukrus 6 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. keli lašai sulčių
- Krakmolas 2 arbat. š.
- Arbūzas 400 g kelios riekės
- Grietinėlė 200 ml riebi
- Cukrus 2 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Po truputį berdami miltinį cukrų kiaušinių baltymus išplakite iki vientisos blizgios masės. Baigdami plakti įlašinkite citrinų sulčių ir supilkite krakmolą, gerai išmaišykite.
2. Į kepimo popieriumi išklotą skardą šaukštu dėkite baltymus, formuodami pyragėlius – galima daryti apvalius, keturkampius. Juos kepkite 130 laipsnių orkaitėje apie 3 valandas. Atvėsinkite ir tik tada nuimkite nuo popieriaus.
3. Grietinėlę išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų. Arbūzą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Ant baltymų pyragėlių uždėkite plaktos grietinėles ir kelis gabalėlius arbūzo.
4. Pyragėlius iš karto tiekite į stalą.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita