Ingredientai
- Morkos 1 kg mažos šviežios
- Kmynai 3 arbat. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 arbat. š.
- Imbieras 3 valg. š. tarkuotas šviežias
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis malta
- Česnakai 3 skiltelės
- Rudasis cukrus 3 valg. š.
- Vanduo 4 valg. š. virintas
- Aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. citrinų sultys ir tarkuota žievelė
Kaip gaminti
1. Į įkaitintą aliejų suberkite kmynus, šiek tiek pakepkite, sudėkite kapotą česnaką, maltą papriką ir dar minutę kaitinkite nuolat maišydami.
2. Morkas sudėkite į verdantį vandenį ir kelias minutes pavirkite. Nuvarvinkite ir suberkite į keptuvę. Gerai išmaišykite ir kelias minutes kepkite, kol morkos šiek tiek apskrus.
3. Rudajį cukrų sumaišykite su vandeniu ir supilkite į keptuvę su morkomis. Gerai išmaišykite, pasūdykite, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 4–5 minutes.
4. Morkas tiekite pagardinę citrinų sultimis ir apibarstę citrinų žievelėmis.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita