Ingredientai
- Morkos 1 st. 1-1,5 (tarkuotos)
- Cukrus 100 g
- Pienas 125 ml
- Kiaušiniai 2 vnt. baltymai
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Miltai 475 g 350 g kvietinių ir 125 g viso grūdo
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Sūris 200 g baltųjų pelėsių
- Figos 10 vnt.
- Brendis: 50 ml
- Sultys 1 valg. š. šlakelis citrinų
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. tarkuotos žievelės
Kaip gaminti
1. Gerai nuspauskite tarkuotas morkas. Jas dubenyje sumaišykite su išplaktais kiaušinių baltymais, ten pat suberkite cukrų, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir viską suberkite į morkų masę. Gerai išmaišykite.
3. Tešlą nestoru sluoksniu paskleiskite kepimo popieriumi išklotoje stačiakampėje skardoje ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
4. Atvėsintą duoną supjaustykite trikampėliais.
5. Figas susmulkinkite, sumaišykite su brendžiu, citrinos sultimis ir citrinų žievelėmis.
6. Ant kiekvieno duonos trikampėlio išdėliokite pjaustyto baltųjų pelėsių sūrio, ant viršaus dėkite figų ir papuoškite gražgarsčių lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita