Ingredientai
- Morkos 500 g
- Cukrus 400 g
- Citrinos 1 vnt. tarkuota žievelė ir sultys
- Apelsinai 1 vnt. nedidelio apelsino sultys
- Cinamonų lazdelė 2 vnt.
- Gvazdikėliai 3 vnt.
- Muskatas 5 g maltas
- Cinamonas 5 g maltas
- Vanduo 450 ml
Kaip gaminti
- Morkas nuplaukite, nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Sudėkite į dubenį, užpilkite cukrumi. Išspauskite citrinos ir apelsino sultis, sutarkuokite citrinos žievelę. Viską gerai sumaišykite. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite per naktį.
- Perdėkite morkų mišinį į prikaistuvį. Sudėkite cinamonų lazdeles, gvazdikėlius, maltą muskatą ir cinamoną. Užpilkite vandeniu ir maišykite. Virkite apie 30–40 min. ant vidutinio stiprumo ugnies, kartais pamaišydamos, kol masė taps džemo konsistencijos.
- Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite džemą. Išimkite cinamonų lazdeles ir gvazdikėlius. Džemą supilstykite į stiklainėlius, uždenkite sandariais dangteliais. Laikykite šaldytuve.
Plačiau skaitykite: „Vasaros skoniai: ruošiame gardų džemą“