Ingredientai
- Morkos 300 g
- Razinos 200 g didžiosios
- Rudasis cukrus 3 valg. š.
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Vynas 300 ml raudonas sausas
- Sultys 200 ml šviežios apelsinų
- Sviestas 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Morkas nuskuskite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.
2. Razinas 15 minučių pamerkite į šaltą vandenį, išgriebusi nuspauskite. Į puodą supilkite raudonąjį vyną, apelsinų sultis, įberkite tris šaukštus rudojo cukraus ir kaitinkite, kol jis ištirps.
3. Suberkite maltus muskatus, gvazdikėlius, cinamoną, išmaišykite.
4. Sudėkite morkų griežinėlius ir kaitinkite, kol dalis vyno nugaruos, o daržovės suminkštės. Suberkite razinas ir dar kiek pakaitinkite. Skystį nupilkite.
5. Keptuvėje išlydykite sviestą. Įberkite tris šaukštus rudojo cukraus ir maišydama kaitinkite, kol masė karamelizuosis.
6. Sudėkite morkas, razinas, viską išmaišykite. Gautą masę sukrėskite į porcijos dydžio serviravimo indelius, palikite atvėsti. Puoškite cinamonų lazdelėmis, anyžiais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita