Ingredientai
- Morkos 500 g
- Migdolų miltai 400 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Rudasis cukrus 1 st.
- Alyvuogių aliejus 120 ml
- Razinos 50 g
- Graikiniai riešutai 100 g
- Kokosų drožlės 40 g
- Apelsinai 1 vnt.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Rikotos sūris 400 g kremui
- Vanilės ekstraktas 2 arbat. š. kremui
- Medus 2 valg. š. kremui
Kaip gaminti
1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka. Smulkiai nutarkuokite apelsino žievelę ir suberkite ją prie tarkuotų morkų.
2. Išspauskite apelsino sultis ir užpilkite ant nuplautų razinų. Palikite, kad pabrinktų.
3. Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi, kol pabals. Į plaktus kiaušinius supilkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintus riešutus, išbrinkusias razinas, kokosų drožles, cinamoną, tarkuotas morkas.
4. Maltus migdolus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į skystąją tešlos dalį. Užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą.
5. Torto formoje patieskite kepimo popierių, supilkite pusę paruoštos tešlos ir kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
6. Iškepusį torto pagrindą guldykite ant grotelių, kad atauštų, o iš likusios tešlos iškepkite dar vieną torto pagrindą.
7. Paruoškite torto kremą. Rikotą gerai išsukite su skystu medumi ir vanilės ekstraktu.
8. Tortą pertepkite paruoštu kremu: vieną torto pagrindą aptepkite rikotos kremu ir pridenkite jį antruoju pagrindu. Rankomis torto viršų kiek paspauskite. Likusį kremą tepkite ant torto šonų ir viršaus.
Tortą galite puošti trafaretu, apibarstę cukraus ar kakavos milteliais arba rudeninėmis uogomis.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė