Ingredientai
- Varškės sūris 200 g riebaus
- Šviežių prieskoninių žolelių mišinys (raudonėlių, melisų ir kt.) 3 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Citrinos 1 vnt. sulčių
- Morkos 2 vnt. didelės
- Salotos 2 vnt. 2 saujos šviežių salotinių sultenių
- Migdolai 20 g drožlių
- Druska 1 žiupsnelis
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. žiupsnelis
- Garstyčios 1 arbat. š. sėklų
- Kokosų drožlės 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Varškės sūrį supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį. Suberkite smulkintas šviežias prieskonines žoleles, užpilkite alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių mišiniu (kad vos semtų), pagal skonį įberkite druskos, atsargiai išmaišykite ir palikite pusvalandį pastovėti. Sūrio kubelius išgriebkite ir nuvarvinkite.
2. Nuskustas morkas sutarkuokite, sultenes nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
3. Sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite garstyčių sėklas. Suberkite kokosų drožles ir maišydama dar kiek pakepinkite. Kai mišinys atvės, sumaišykite su tarkuotomis morkomis. Apšlakstykite aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir rudojo cukraus mišiniu, išmaišykite ir palikite 15 minučių pastovėti.
4. Į serviravimo indą sudėkite paruoštas morkas, ant viršaus suberkite salotines sultenes ir varškės sūrio kubelius.
5. Tiekdama apibarsčiusi migdolų drožlėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita