Ingredientai
- Morkos 1 st. tarkuotų
- Vanduo 1 l
- Grietinėlė 200 ml
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- 1–2 morkas (maždaug tiek, kad būtų kupina stiklinė) nuskuskite ir sutarkuokite.
- Nestoru tolygiu sluoksneliu paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dėkite į orkaitę. Džiovinkite 100 laipsnių orkaitėje, pradarytomis durelėmis (kad išgaruotų drėgmė), kol taps sausos ir rusvos.
- Morkų galite prisidžiovinti ir daugiau. Laikykite sausai, geriausia sandariai uždarytas stiklainėlyje.
- Jei norisi pikantiškesnio skonio, džiovintas morkas dar galite šiek tiek paskrudinti sausoje keptuvėje.
- Užvirinkite vandenį ir suberkite į jį morkas (vienai porcijai reikia 250 ml vandens ir maždaug 1–2 šaukštų džiovintų morkų). Pavirinkite kelias minutes. Nukaitę dar 10–15 min. palikite pritraukti.
- Į puodelį morkų kavos pilkite apie 50 ml grietinėlės. Pagal skonį pasaldinkite, užberkite žiupsnelį cinamono.
- Morkų kavą taip pat galite balinti įprastu, sojų ar kokosų pienu, migdolų grietinėle, plakta grietinėle.
- Ši kava skani ir šalta. Gardi patiekta su vaniliniais ledais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Gėrimai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita