Ingredientai
- Aliejus 450 ml neutralaus skonio ir kvapo
- Miltai 400 g
- Soda 2 arbat. š.
- Cukrus 700 g 550 g tešlai ir 150 g kremui
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Cinamonas 3 arbat. š.
- Morkos 550 g
- Graikiniai riešutai 150 g kapotų
- Grietinėlės sūris 200 g tinka rikota, maskarponė; kremui
- Sviestas 100 g minkšto; kremui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus.
3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite.
4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Keksą kepkite 1 valandą ir 15 minučių, iškepę palaukite, kol jis visiškai atvės.
5. Laukiant, kol pyragas atvės, atskirame dubenyje suplakite grietinėlės sūrį, cukrų ir sviestą.
6. Atvėsusį keksą aptepkite grietinėlės kremu.