Ingredientai
- Morkos 4 st. smulkiai tarkuotų; tešlai
- Miltai 2 st. tešlai
- Cukrus 300 g tešlai
- Cinamonas 2 arbat. š. tešlai
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. tešlai
- Kiaušiniai 4 vnt. tešlai
- Sviestas 150 g tešlai ir 100 g kambario temperatūros kremui
- Graikiniai riešutai 70 g saujelė smulkiai kapotų; tešlai
- Maskarponės sūris 300 g kremui
- Miltelinis cukrus 3 valg. š. kremui
- Vanilės ekstraktas (kremui) 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Į gilų dubenį suberkite miltus, cukrų, cinamoną ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite.
2. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu iki vientisos masės suplakite kiaušinius, plona srovele įmaišykite tirpintą sviestą. Plaktus kiaušinius sumaišykite su miltais, sudėkite tarkuotas morkas, suberkite smulkintus riešutus, išmaišykite.
3. Sukrėskite masę į popierines keksiukų formeles, išdėliokite ant skardos ir pašaukite į 180°C temperatūros orkaitę. Kepkite maždaug 20 min., mediniu pagaliuku patikrinkite, ar jau iškepė, palikite atvėsti.
4. Paruoškite kremą. Gerai išsukite maskarponės sūrį, miltinį cukrų, vanilinį cukrų ir gabalėliais pjaustytą sviestą. Sukrėskite masę į konditerinį švirkštą ir užpurkškite ant atvėsusių keksiukų.
Kulinaro patarimas. Keksiukams papuošti pasigaminkite marcipaninių morkų. Gerai išminkykite 200 g paruoštos marcipanų masės (kad masė neliptų prie rankų, mūvėkite vienkartines pirštines), šiek tiek masės atidėkite į šalį, į likusią įmaišykite oranžinių maistinių dažų. Minkykite, kol masė tolygiai nusidažys, padalykite vienodo dydžio gabalėliais ir suformuokite morkytes. Likusią marcipanų masę nudažykite žaliai, suformuokite lapelius. Papuoškite morkomis keksiukus.