Ingredientai
- Miltai 0,65 puodelis begliutenių miltų mišinio (po lygiai kokosų, baltųjų ryžių ir kukurūzų miltų)
- Kiaušiniai 2 vnt. vidutiniai
- Rudasis cukrus 0,25 puodelis nerafinuoto
- Aliejus 0,25 puodelis neutralaus skonio
- Graikiniai riešutai 0,3 puodelis
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Soda 1 arbat. š.
- Citrinos 0,5 vnt. išspaustos sultys
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Morkos 1 puodelis tarkuotų
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C (su vėjeliu) ar 180°C (be vėjelio). Į keksiukų formos duobutes įdėkite specialius popierinius krepšelius.
2. Dideliame dubenyje plakite kiaušinius su cukrumi, kol susimaišys, supilkite aliejų, cinamoną, muskatą ir vėl paplakite. Supilkite su citrinos sultimis sumaišytą sodą ir gerai išmaišykite.
3. Supilkite miltus, išmaišykite, tada galiausiai suberkite morkas ir smulkintus riešutus, išmaišykite, kad pasiskirstytų.
4. Krėskite gautą masę į paruoštas formeles, palikdami erdvės, kad jie galėtų iškilti. Kepkite apie 25 min., kol įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus aplipęs ne tešla, o tik keliais drėgnais trupinėliais.
5. Leiskite atvėsti ir apliekite glajumi, kurį pagaminsite sumaišę citrinos sultis su cukraus pudra (kuo daugiau bus cukraus pudros, tuo tirštesnis išeis glajus), apibarstykite aguonomis.
Pastaba: prieš apliejant glajumi, keksiukus jūs galite subadyti, tuomet glajus labiau įsigers į jų vidų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė