Ingredientai
- Sviestas 50 g
- Sezamų aliejus 30 ml
- Pasukos 100 ml
- Rudasis cukrus 1 st.
- Vyšnios 2 valg. š. džiovintų ir 1 sauja vyšnių arba tešnių
- Migdolai 3 valg. š.
- Lazdynų riešutai 2 valg. š.
- Morkos 500 g
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Vafliniai krepšeliai 15 vnt.
Kaip gaminti
1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite, apkepkite keptuvėje su sezamų aliejumi nuolat pamaišydami apie 10 min.
2. Tada supilkite pasukas, suberkite cukrų, smulkintus migdolus, lazdyno riešutus, džiovintas vyšnias ir cinamoną. Gautą mišinį kepkite apie gerą pusvalandį, kol visiškai išgaruos pasukos.
3. Tuomet belieka palaukti, kol masė atvės ir sudėti ją į vaflinius krepšelius bei dekoruoti vyšnia arba trešne.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita