Ingredientai
- Pienas 200 ml picos tešlos pagrindui
- Miltai 330 g picos tešlos pagrindui
- Mielės 7 g picos tešlos pagrindui
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. 2 picos tešlos pagrindui ir 1 picos viršui
- Druska 0,5 arbat. š. picos tešlos pagrindui ir dar šiek tiek viršui
- Cukrus 1 arbat. š. picos tešlos pagrindui
- Morkos 4 vnt. vidutinio dydžio; picos viršui
- Sūris 100 g fermentinio; picos viršui
- Mocarelos sūris 50 g picos viršui
- Muskatas 0,5 arbat. š. picos viršui
- Majonezas 3 valg. š. picos viršui
- Pipirai 1 žiupsnelis picos viršui
- Česnakai 1 skiltelės picos viršui
Kaip gaminti
1. Pradėkite gaminti picos pagrindą – šiltame piene ištirpinkite mieles su cukrumi ir leiskite joms pastovėti 10 minučių. Vėliau sudėkite likusius ingredientus ir maišykite tešlą tol, kol ji nebelips prie rankų ir pasidarys glotni. Tešlą susukite į rutuliuką, apdenkite maistine plėvele ir palikite kildintis šiltoje vietoje apie 30–40 minučių.
2. Kol tešla kyla, pradėkite ruošti picos įdarą. Morkas nulupkite ir sudėkite į verdantį vandenį su žiupsneliu druskos. Morkas virkite apie penkias minutes ir vėliau palikite kelioms minutėms atvėsti.
3. Apvirtas morkas sutarkuokite stambesne tarka ir sumaišykite su fermentiniu sūriu, smulkintu česnaku ir majonezu.
4. Picos tešlą iškočiokite, kad išeitų maždaug centimetro storio pagrindas, ir aptepkite jį aliejumi. Ant pado dėkite sluoksnį paruoštos morkų masės, pabarstykite viską druska ir pipirais. Sudėkite mocarelos sūrio riekeles ir pabarstykite maltu muskatu.
5. Picą įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite 20 minučių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai