Ingredientai
- Sūris 50 g tarkuotas fermentinis ir užpilui 50 g
- Druska 1 žiupsnelis ir įdarui
- Sviestas 120 g ar kepti skirtas margarinas
- Vanduo 2 valg. š. šaltas
- Miltai 375 g
- Svogūnai 2 vnt. įdarui
- Morkos 5 vnt. 4-5 įdarui
- Aliejus 3 valg. š. įdarui
- Česnakai 3 skiltelės įdarui
- Pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Čiobreliai 5 g įdarui pagal skonį
- Kiaušiniai 2 vnt. užpilui
- Pienas 80 ml užpilui
- Varškė 100 g užpilui
Kaip gaminti
1. Kambario temperatūros sviestą ar margariną rankomis sumaišykite su miltais, druska, sūriu ir vandeniu. Jei tešla per minkšta, įberkite dar miltų. Tešla išklokite kepimo popieriumi padengtą skardą ir 20 minučių laikykite šaldytuve.
2. Atvėsusią tešlą subadykite šakute ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.
3. Pasiruoškite įdarą: morkas, svogūnus ir česnakus nulupkite. Svogūnus ir česnakus susmulkinkite, o morkas stambiai sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūnus, česnakus ir morkas. Kepkite 10–15 minučių, kol morkos suminkštės. Pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais.
4. Morkų įdarą praaušinkite ir sumaišykite su pienu išplaktais kiaušiniais. Ant apkepto papločio sukrėskite morkų įdarą ir gražiai išlyginkite. Varškę sumaišykite su fermentiniu sūriu ir dėkite ant morkų. Pyragą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25–30 minučių, kol gražiai parus viršus.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita