Ingredientai
- Morkos 8 vnt. didelės
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Aliejus 100 ml
- Cukrus 1 st.
- Miltai 2 st.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Imbieras 1 arbat. š. pusė šaukštelio malto
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Graikiniai riešutai 125 g
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Sviestas 20 g
Kaip gaminti
1. Nulupkite ir smulkia trintuve sutarkuokite morkas. Pyragui reikės 4 stiklinių tarkuotų morkų.
2. Susmulkinkite graikinius riešutus.
3. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, imbierą ir druską.
4. Kitame dubenyje aliejų išplakite su cukrumi. Įmaišykite dalį miltų, įmuškite du kiaušinius, išmaišykite iki vientisos masės, supilkite likusius miltus, įmuškite dar du kiaušinius, gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuotas morkas ir smulkintus riešutus.
5. Kepimo skardą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais, supilkite tešlą, kepkite pyragą 180–200°C temperatūros orkaitėje 1 val. 10 min. Prieš patiekdama atvėsinkite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita