Ingredientai
- Miltai 100 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Margarinas 40 g (arba sviestas)
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cukrus 160 g 80 g - tešlai ir 80 g - viršui
- Sirupas: (svarainių) 50 ml
- Graikiniai riešutai 1 sauja kapoti
- Gvazdikėliai 2 vnt. 2 - 3
- Cinamonas 1 žiupsnelis pagal skonį
- Muskatas 1 žiupsnelis pagal skonį
- Sviestas 30 g viršui
- Grietinėlė 125 ml viršui
Kaip gaminti
1. Miltus persijokite ir sumaišykite su cinamonu, muskatu, trintais gvazdikėlius ir kepimo milteliais.
2. Kiaušinius išplakite, sumaišykite su aliejumi, cukrumi ir sirupu, tada viską pilkite į miltų mišinį, įmaišykite lydytą sviestą ir viską gerai išsukite.
3. Morkas nuskuskite, sutarkuokite, sumaišykite su džiovintais riešutais ir įmaišykite į tešlą. Nedidelę kepimo formą patepkite riebalais, supilkite tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
4. Paruoškite užpilą: cukrų, sviestą, grietinėlę užvirinkite nedideliame puodelyje, pakaitinkite kelias minutes ir nukaiskite. Pyragą apliekite užpilu ir dar 5 minutėms pašaukite į orkaitę. Puoškite marcipaninėmis morkytėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita