Ingredientai
- Miltai 280 g
- Morkos 2 st. sutarkuotų per burokinę tarką
- Cukrus 400 g
- Alyvuogių aliejus 250 ml
- Varškė 220 g 100 g pyrago tešlai ir 120 g varškės glaistui
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cinamonas 2 arbat. š.
- Graikiniai riešutai 80 g
- Ananasai 150 g konservuotų
- Sviestas 2 valg. š. minkšto; varškės glaistui
- Grietinė 50 g varškės glaistui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. varškės glaistui
- Cukraus pudra 150 g varškės glaistui
Kaip gaminti
1. Į vieną indą sudėkite ir išmaišykite visus pyrago tešlai reikalingus sausus, o į kitą – skystus ingredientus.
2. Išmaišius viską atskirai, sumaišykite viską viename dubenyje, o tada krėskite į kepimo formą ir šaukite į iki 180°C laipsnių įkaitintą orkaitę.
3. Kepkite apie valandą. Patikrinti, ar pyragas iškepęs, galima mediniu pagaliuku – tešla turi būti drėgna, bet per daug nelipti.
4. Visus glaistui reikiamus produktus ištrinkite ir gautą masę užtepkite ant atvėsusio pyrago.