Ingredientai
- Miltai 430 g biskvitams
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. biskvitams
- Druska 0,5 arbat. š. biskvitams
- Cinamonas 2 arbat. š. biskvitams
- Kiaušiniai 3 vnt. biskvitams
- Cukrus 350 g biskvitams
- Saulėgrąžų aliejus 210 ml biskvitams
- Pasukos 235 ml biskvitams
- Morkos 310 g smulkiai tarkuotų; biskvitams
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. natūtralaus; biskvitams
- Ananasai 180 g konservuotų (likusius galite sunaudoti pertepimui arba papuošimui); biskvitams
- Kokosų drožlės 50 g biskvitams
- Riešutai 150 g tinka karijos, migdolai, lazdynų, graikiniai; biskvitams
- Grietinėlė 200 ml plakamosios; pertepimui. Galite naudoti 1 pakelį grietinėlės standiklio, bet nebūtina
- Cukraus pudra 2 arbat. š. pertepimui
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š. pertepimui
- Maskarponės sūris 250 g pertepimui
- Citrinos 1 vnt. nutarkuota žievelė; pertepimui
Kaip gaminti
Iškepkite biskvitą:
1. Sumaišykite miltus, druską, cinamoną ir kepimo miltelius.
2. Morkas sutarkuokite smulkia bulvine tarka ir, jeigu jos labai sultingos, šiek tiek nusunkite.
3. Ananasus nusunkite ir susmulkinkite, sumaišykite su tarkuotomis morkomis.
4. Riešutus smulkiai sumalkite, sumaišykite su kokoso drožlėmis.
5. Kiaušinius išplakite, supilkite cukrų, aliejų, pasukas ir vanilės ekstraktą bei viską labai gerai išmaišykite plaktuvu. Tuomet suberkite miltų mišinį, viską labai gerai išplakite. Sudėkite morkas su ananasais, vėl viską gerai išmaišykite. Galiausiai riešutų ir kokoso drožlių mišinį atsargiai įmaišykite į tešlą.
6. Kepimo formą galite naudoti apvalią išimamu dugnu arba kepti per visą kepimo skardą vieną didelį biskvitą ir tuomet jį pjaustyti pageidaujama forma.
7. Išklokite kepimo formą kepimo popieriumi, šiek tiek papurkškite aliejaus, lengvai ištepkite visą formą. Jei kepate apvalioje formoje, tešlą padalinkite į 3–4 lygias dalis ir kepkite kiekvieną dalį 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
8. Iškepusius torto blynus labai gerai atvėsinkite.
Paruoškite kremą pertepimui:
1. Išplakite grietinėlę su cukraus pudra, standikliu (jei naudojate) ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų. Sumaišykite su maskarponės sūriu ir citrinos žievele.
Formuokite ir puoškite tortą:
1. Sutepkite paruoštu kremu visus torto sluoksnius, taip pat šonus ir viršų.
2. Kadangi biskvitai labai mėgsta sugerti kremo drėgmę, juos pertepant galite pašlakstyti ananasų sirupu, papildomai pagardinti smulkintais ananasais kremą arba jo pasigaminti dvigubai daugiau.
3. Puoškite tortą pagal sezoną. Be cukraus masės papuošimų puikiai tiks šviežios uogos, riešutų griliažas arba šokolado drožlės.