Ingredientai
- Morkos 4 vnt. didelės
- Salierai 1 vnt. gabalėlis gumbo
- Česnakai 3 skiltelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Imbieras 1 vnt. gabalėlis šviežio
- Apelsinai 2 vnt.
- Vanduo 1 l
- Daržovių sultinys 2 vnt. 2 kubeliai ekologiško
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - pagal skonį
- Saulėgrąžos 1 valg. š. pagal skonį - lukštentų
- Grietinė 3 valg. š.
- Sezamų aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Imbierą nuskuskite, smulkiai sutarkuokite. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Nuskustas morkas ir salierą sutarkuokite šiaudeliais. Nuo pusės verdančiu vandeniu nuplikyto apelsino nutarkuokite žievelę, iš abiejų vaisių išspauskite sultis.
2. Saulėgrąžas paskrudinkite sausoje keptuvėje. Į puodą storu dugnu įpilkite šaukštą sezamų aliejaus. Kai įkais, sudėkite smulkintus svogūnus bei česnakus ir maišydama kepinkite 2–3 minutes. Sudėkite tarkuotus imbierus, suberkite tarkuotą apelsinų žievelę ir kepinkite dar porą minučių. Sudėkite tarkuotas morkas, salierus ir maišydama kepinkite 5–7 minutes.
3. Supilkite vandenį, sumeskite smulkintus sultinio kubelius, išmaišykite. Virkite dar 5–7 minutes. Galiausiai pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, jei reikia, pasūdykite. Nukėlusi nuo ugnies, sutrinkite elektriniu plakikliu. Išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įkrėskite po šaukštą grietinės. Įberkite skrudintų saulėgrąžų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita