Ingredientai
- Morkos 6 vnt.
- Kaliaropė 2 vnt.
- Svogūnų laiškai 30 g
- Šaldyti žirneliai 200 g
- Daržovių sultinys 2500 ml
- Jautiena 500 g faršas
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Kiaušiniai 1 vnt. ir lietiniams 2 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis ir lietiniams
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Sūris 50 g lietiniams fermentinis
- Pienas 250 ml lietiniams
- Miltai 100 g lietiniams
- Muskatas 1 žiupsnelis lietiniams
Kaip gaminti
1.Kiaušinius išplakite su pienu, smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu, miltais, druska, pipirais ir aliejumi. Iškepkite lietinius, suvyniokite ir supjaustykite vienodo dydžio ritinėliais.
2.Morkas ir kaliaropes supjaustykite plonais šiaudeliais. Svogūną smulkiai supjaustykite, sukrėskite į jautienos faršą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir suformuokite nedidelius kukulius.
3.Puode įkaitinkite aliejų, pakepinkite morkas ir kaliaropes. Supilkite daržovių sultinį ir užvirinkite. Sudėkite mėsos kukulius ir ant silpnos ugnies virkite 20 minučių.
4.Suberkite žirnelius, pasūdykite, įberkite pipirų ir virkite dar 10 minučių. Sudėkite lietinių ritinėlius.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita