Ingredientai
- Morkos 500 g
- Svogūnai 100 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Sviestas 2 valg. š. Pieno padažui
- Miltai 2 valg. š. Pieno padažui
- Pienas 200 ml Pieno padažui
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis ir pieno padažui pagal skonį
- Cukrus 1 arbat. š. Pieno padažui; 1/2 arbat. š.
- Pipirai 1 arbat. š. pieno padažui pagal skonį
Kaip gaminti
1. Morkas ir svogūnus išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir pertrinkite per sietelį.
2. Paruoškite padažą: švarioje sausoje keptuvėje išlydykite sviestą, maišydama suberkite miltus ir truputį pakepinkite (miltai turi likti šviesūs). Nuolat maišydama plona srovele supilkite šaltą pieną. Kai padažas užvirs, suberkite cukrų, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir nukelkite nuo ugnies.
3. Į karštą padažą sudėkite pertrintas daržoves, nuo baltymų atskirtus trynius ir gerai išmaišykite. Tada sukrėskite standžiai išplaktus baltymus ir labai atsargiai įmaišykite į masę.
4. Suflė 15 min. kepkite 170`C karštumo orkaitėje. Paskui temperatūrą padidinkite iki 190`C ir kepkite dar 35 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų