Ingredientai
- Morkos 400 g morkų biskvitui
- Kiaušiniai 4 vnt. morkų biskvitui
- Cukrus 250 g morkų biskvitui
- Aliejus 200 ml morkų biskvitui
- Miltai 300 g morkų biskvitui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. morkų biskvitui
- Soda 0,5 arbat. š. morkų biskvitui
- Apelsinai 1 vnt. morkų biskvitui
- Želatina 21 g 6 g kriaušių sluoksniui ir 15 g sūrio kremui
- Vanduo 200 ml 120 ml kriaušių sluoksniui ir 80 ml sūrio kremui
- Kriaušės 500 g kriaušių sluoksniui
- Sviestas 20 g kriaušių sluoksniui
- Rudasis cukrus 100 g kriaušių sluoksniui
- Cinamonas 1 arbat. š. kriaušių sluoksniui
- Vanilė 1 žiupsnelis kriaušių sluoksniui
- Grietinėlė 600 ml plakamosios; sūrio kremui
- Maskarponės sūris 500 g sūrio kremui
- Cukraus pudra 150 g sūrio kremui
- Įvairios uogos 3 sauja papuošimui
Kaip gaminti
Pasigaminkite morkų biskvitą:
1. Apelsino žievelę nutarkuokite ir išspauskite sultis.
2. Morkas smulkiai sutarkuokite.
3. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol gausiai suputos.
4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kepimo soda.
5. Plakant kiaušinius supilkite aliejų ir dalimis įmaišykite miltus. Galiausiai sudėkite morkas, apelsinų žievelę ir sultis. Gerai išmaišykite ir iš šios tešlos iškepkite tris papločius tortui. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Atvėsinkite.
Pagaminkite kriaušių sluoksnį:
1. Želatiną išbrinkinkite vandenyje.
2. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite kriaušes. Išmaišykite ir suberkite cukrų. Nuolat maišant troškinkite kriaušes, kol cukrus visiškai ištirps. Sudėkite cinamoną ir vanilę. Išmaišykite.
2. Supilkite ištirpintą želatiną, išmaišykite ir palikite atvėsti.
Paruoškite sūrio kremą:
1. Želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite.
2. Išplakite grietinėlę ir padėkite šaltai.
3. Išplakite maskarponės sūrį su cukraus pudra ir į šį plakinį supilkite ištirpintą želatiną. Išmaišykite.
4. Į sūrį su želatina įmaišykite plaktą grietinėlę.
Surinkite tortą:
1. Ant morkų biskvito dėkite kriaušių drebučius, ant viršaus – sūrio kremą, tada biskvitą ir vėl viską pakartokite. Ant viršutinio biskvito dėkite tik sūrio kremą. Tortą palikite sustingti.
2. Puoškite uogomis ir gėlėmis.