Ingredientai
- Miltai 2 puodelis
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Soda 2 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Morkos 600 g
- Cukrus 1 puodelis
- Aliejus 1 st.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Kokosų drožlės 1 valg. š.
- Saulėgrąžos 2 valg. š. sėklų
- Graikiniai riešutai 1 sauja
- Žemės riešutai 1 sauja
- Sezamo sėklos 1 valg. š.
- Apelsinai 1 vnt. 1 arbat. š. - tarkuotos žievelės
- Maskarponės sūris 500 g kremui
- Grietinėlė 200 g 35 proc. riebumo - kremui
- Miltelinis cukrus 2 valg. š. kremui
- Brendis 1 valg. š. biskvitams sulaistyti
- Amareto sirupas:(biskvitams sulaistyti) 1 valg. š.
- Kokosų sirupas:(biskvitams sulaistyti) 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Kokoso drožles, sezamų sėklas ir žemės riešutus apkepinkite.
- Žemės ir graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir druska.
- Kitame inde morkas sumaišykite su riešutais, kokosais, sėklomis ir apelsino žievele.
- Trečiame inde cukrų plakite su aliejumi, po vieną įmuškite kiaušinius.
- Nuolat maišydami suberkite miltus, ir juos gerai išmaišykite, sudėkite morkas. Tešlą gerai išmaišykite.
- Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite ~50~60 min (kol patikrinus mediniu iešmeliu jis liks sausas ir švarus) 170 laipsnių orkaitėje.
- Maskarponę sumaišykite su grietinėle ir milteliniu cukrumi. (Grietinėlės gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau, tai priklauso nuo maskarponės ir norimos konsistencijos.)
- Biskvitų sulaistymui tiesiog sumaišykite visus ingredientus.
- Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjaukite į dvi dalis (jei norite, galite pjauti ir į 3), sulaistykite sirupu ir pertepkite kremu.
- Puoškite pagal skonį ir pageidavimus. (recepto autorė puošė morkytėmis iš to paties kremo, tik jį nudažė reikiamomis spalvomis)
- Tortą geriausia per naktį palaikyti šaldytuve, tada jis bus dar skanesnis.
- Pagaminsite per 2 val., neskaičiuojant puošimo laiko.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita