4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Muskatinė slyvų galetė su migdolais

Muskatinė slyvų galetė su migdolais
Muskatinė slyvų galetė su migdolais / FeedMySister nuotr.
Skaitysiu vėliau

Slyvos, migdolai, muskatas man yra neliečiamoji, tobuloji trejybė. Nuo šių skonių man linksta keliai. Galetės kraštai išeina traškūs, o kitas jos privalumas yra tas, kad jauti žymiai daugiau skonio nei pyrage po visais tešlos ir trupinių sluoksniais. Greitas ir nepaprastai skanus rudeninis kepinys!

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Į šaldymo kamerą dedame puodelį vandens, nes tešlai jo reikės ledinio.

2. Kubeliais supjaustome sviestą ir dedame atgal į šaldytuvą.

3. Tešlai skirtus migdolus sumalame iki miltų.

4. Į trintuvo indą beriame miltus, maltus migdolus, 2 šaukštus rudojo cukraus, nutarkuojame muskato riešutą ir šaltą sviestą, išsukame pulsuojančiu režimu, kad liktų mažų sviesto gabalėlių. Jeigu sviestas visai suminkštės, tešla nebus traški. Pilame ledinį vandenį ir dar kartą išsukame, kol tešla sukibs į vieną masę. Tešlą verčiame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir rankomis suformuojame rutulį. Apvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą mažiausiai valandai.

5. Įkaitiname orkaitę iki 180°C , kepimo funkcija – be ventiliatoriaus.

6. Slyvas pjauname išilgai per pusę, gautą pusę pjauname dar kartą išilgai per pusę.

7. Šakute išplakame kiaušinį ir laikome atskirame dubenėlyje, kol prireiks.

8. Išimame tešlą iš šaldytuvo ir trumpai palaikome rankose, kol suminkštės. Dedame ant kepimo popieriaus lapo, ant viršaus uždedame dar vieną lapą ir tešlą iškočiojame į maždaug 35 cm skersmens skritulį. Toliau dirbame greitai, nes nenorime, kad pradėtų minkštėti sviestas.

9. Su visu kepimo popieriumi perkeliame tešlą ant kepimo skardos, nuėmę viršutinį lapą, dedame paruoštas slyvas, palikdami 3 cm kraštelį. Sparčiai užlenkiame kraštelį ant įdaro. Kraštelį patepame kiaušinio plakiniu ir dedame skardą su paruošta galete į įkaitintą orkaitę.

10. Nedideliame dubenėlyje sumaišome migdolų lazdeles, klevų sirupą ir natūralų migdolų ekstraktą.

11. Galetę kepame 45–50 minučių. Praėjus 30 minučių nuo kepimo pradžios, ant viršaus uždedame paruoštus migdolus ir paskirstome. Kepame, kol labai lengvai apskrus migdolai. Reguliariai tikriname, kad neapdegtų nei tešla, nei riešutai.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.