Ingredientai
- Miltai 510 g 360 g kvietinių ir 150 g rupių ruginių
- Mielės 30 g šviežių
- Pienas 125 ml šiltas
- Cukrus 2 arbat. š.
- Kumpis 150 g karštai rūkyto
- Linų sėmenys 2 valg. š.
- Sviestas 40 g
- Kiaušiniai 2 vnt. 1 trynys
- Druska 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Abejus miltus sumaišykite dubenyje, viduryje padarykite duobutę.
2. Supilkite 5 šaukštus pieno, išsukto su mielėmis ir cukrumi, užberkite miltais ir leiskite 10–15 minučių pakilti.
3. Sviestą ištirpinkite ir, kai pravės, išsukite su kiaušiniais bei druska. Šį mišinį supilkite į miltus, suberkite linų sėmenis (žiupsnį pasi likite), kubeliais supjaustytą kumpį ir gerai suminkykite.
4. Iš išminkytos tešlos suformuokite norimo dydžio kepaliuką, įdėkite jį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palikite 20–30 minučių, kad duona pakiltų.
5. Pakilusio kepaliuko viršų apšlakstykite vandeniu ir apibarstykite likusiais linų sėmenimis.
6. Kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Dar karštą duoną vėl apšlakstykite vandeniu.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita