Ingredientai
- Vanduo 250 ml
- Mielės 15 g šviežios
- Cukrus 2 arbat. š.
- Miltai 300 g 300-350 g - kvietiniai
- Ančiuviai: filė 6 vnt.
- Rozmarinai 6 g 2 šakelės
- Druska 1 valg. š. stambios jūros druskos
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. patepti
Kaip gaminti
1. Mieles sutrupinkite į dubenį, supilkite vandenį ir maišykite, kol mielės ištirps.
2. Įmaišykite cukrų ir miltus. Tešla turėtų būti gana skysta. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite iškilti dvigubai.
3. Išminkykite iš tešlos orą – jei tešla atrodo pernelyg skysta, įberkite dar šiek tiek miltų.
4. Pakočiotą tešlos paplotį perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus išdėliokite ančiuvius, rozmarinus, o kraštus iš dviejų pusių užlenkite.
5. Paplotį apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska ir 250 laipsnių orkaitėje kepkite 15–20 minučių, kol duona gražiai paruduos.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita