Ingredientai
- Juoda duona 500 g padžiūvusios
- Vanduo 5 l
- Cukrus 200 g jei norite saldesnio gėrimo, cukraus reikės daugiau
- Mielės 20 g šviežių
- Kmynai 1 valg. š.
- Džiovinti obuoliai 1 sauja
- Razinos 1 sauja
Kaip gaminti
1. Duonos riekeles apie 20–30 min. paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
2. Duoną sudėkite į puodą, dėkite ir džiovintų obuolių, įberkite kmynų, užpilkite vandeniu, užvirkite ir, nuėmę nuo ugnies, palikite atvėsti. Vanduo turi būti drungnas, apie 30 laipsnių, bet ne per karštas, kad nežūtų mielės.
3. Viską nukoškite ir sudėkite su cukrumi ištrintas mieles. Gerai išmaišykite, ant viršaus užberkite razinų ir palikite kambario temperatūroje. Po 1–1,5 paros girą jau galima gerti.
4. Parūgusią girą išpilstykite į butelius ir laikykite šaldytuve, antraip ji netruks virsti alkoholiniu gėrimu.