Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 150 ml
- Grikiai 70 g
- Lazdynų riešutai 1 sauja
- Anakardžių riešutai 100 ml
- Migdolai 100 ml ir tiek pat migdolų riekelių
- Karijų riešutai 1 sauja
- Moliūgo sėklos 5 valg. š.
- Saulėgrąžos 2 sauja
- Chia sėklos 2 sauja
- Kokosų drožlės 50 ml
- Medus 50 ml
- Rafinuotas rapsų aliejus 50 ml
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Cinamonas 2 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Kardamonas 1 žiupsnelis malto
Kaip gaminti
(Iš nurodyto produktų kiekio išeis apie 1 litras granolos)
1. Sumaišykite kruopas, riešutus (jei norite pasmulkinkite juos), sėklas, kokosų drožles.
2. Pašildykite medų, įmaišykite aliejų ir vanilės esenciją. Šiuo mišiniu apipilkite granolos mišinį ir gerai išmaišykite. Tada apibarstykite cinamonu ir vėl išmaišykite.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 175 C temperatūros. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi. Granolą tolygiai paskleiskite skardoje ir kepkite 20 minučių. Tada pamaišykite, vėl tolygiai paskleiskite ir kepkite dar 10 minučių. Jei norite traškesnės granolos, pamaišykite ir kepkite dar 10 minučių.
4. Palikite granolą atvėsti iki kambario temperatūros. Laikykite sandariame inde ir suvartokite per 2-3 savaites.
Pastabos:
- Granolos recepte drąsiai galite kaitalioti kruopų, riešutų ir sėklų proporcijas, mažinti vienų produktų kiekį ir didinti kitą, atsisakyti mažiau mėgstamų sudėtinių dalių ir įmaišyti tai, nuo ko jūsų širdis salsta.
- Jei į granolą norite įmaišyti džiovintų vaisių, uogų ar juodojo šokolado lašelių, tai reikia daryti, kai iškepta granola jau bus atvėsusi iki kambario temperatūros.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams