Ingredientai
- Vanduo 3 l
- Medus 500 g
- Mielės 60 g
- Razinos 1 st. pusė
- Citrinos 1 vnt.
- Cukrus 1 valg. š. mielėms ištrinti
Kaip gaminti
1. Virintame vandenyje ištirpinkite medų ir palikite atvėsti. Supilkite su cukrumi ištrintas mieles. Puodą uždenkite švariu lininiu rankšluostuku ir pastatykite šiltai visai nakčiai.
2. Ryte nugriebkite susidariusias putas, suberkite razinas ir supilkite išspaustas citrinų sultis.
3. Girą supilstykite į butelius (į kiekvieną butelį turi patekti razinų) ir pastatykite šaltai. Gerkite po 2–3 parų.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė