Ingredientai
- Pomidorai 4 vnt.
- Miltai 50 g
- Parmezano sūris 1 sauja neriebus
- Sojų varškės sūris 50 g
- Cukrus 1 valg. š.
- Linų sėmenys 60 g pusė stiklinės
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Pienas 200 ml liesas
- Aliejus 2 valg. š. linų sėmenų
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Raudonėliai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Paprikos 30 g
- Alyvuogės 1 sauja juodosios
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1.Tris pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, 10 min. palaikykite, kol suminkštės, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumaišykite pomidorus, miltus, parmezaną, cukrų, linų sėmenis, kepimo miltelius, raudonėlius, druską ir pipirus.
2. Atskirame inde išplakite kiaušinį, pieną ir linų sėmenų aliejų. Gautą mišinį pilkite į miltus ir gerai išmaišykite. Kepimo skardą ištepkite riebalais ir supilkite tešlą. Tešlą dėkite į orkaitę ir kepkite, kol lengvai pagels.
3. Pagrindą patepkite pomidorų pasta, pabarstykite picos prieskonių ir šiek tiek juodųjų pipirų, dėkite riekelėmis supjaustytą likusį pomidorą, paprikas, juodąsias alyvuoges ir viską apibarstykite sojų varške.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita