Ingredientai
- Medus 1 st.
- Tahini pasta 1 st. galite pasigaminti patys, sumalę pakepintus sezamus iki tyrės
- Migdolai 100 g ar kitų mėgstamų riešutų
- Vanilės ekstraktas 1 valg. š. nebūtinai
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
Pagal siūlomą receptą pagaminta chalva bus minkštesnė ir tąsesnė, nei įprasta saulėgrąžų ir labiau primena saldainius.
Suvyniotą į maitinę plėvelę šį gardėsį šaldytuve galima laikyti apie mėnesį. Jei liks ką laikyti, žinoma.
1. Puode ištirpinkite medų ir kaitinkite iki 115 laipsnių. Jei neturite termometro – tol, kol į šaltą vandenį įlašintas medus suformuos rutuliuką.
2. Nuimkite puodą nuo ugnies ir palikite šiek tiek praaušti.
3. Įmaišykite vanilę ir riešutus.
4. Sudėkite sezamų pastą ir viską gerai išmaišykite.
5. Pasirinktą indą ištepkite aliejumi ir išklokite maistine plėvele.
6. Supilkite masę į indą ir padėkite į šaldytuvą bent parai ar 36 valandoms, kol cukrus susikristalizuos.