Ingredientai
- Sezamo sėklos 100 g šviesių
- Aliejus 2 valg. š. gali prireikti ir 3; alyvuogių ar sezamų
- Druska 1 žiupsnelis nebūtinai
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite keptuvę ir pamaišydami apie 3–4 minutes pakaitinkite sezamų sėklas, kol jos ims keisti spalvą (bet ne iki rudumo). Sėklas galima paskrudinti ir iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Nuolat prižiūrėkite keptuvę, nes sezamų sėklas labai lengva sudeginti. Paskrudusias sėklas iš karto išpilkite iš karštos keptuvės ar skardos, kad jos daugiau nebekaistų, ir palikite keletą minučių praaušti.
2. Supilkite sėklas į virtuvės kombainą su S formos peiliu ir smulkinkite jas iki rupios masės (apie 2–3 min.)
Kaip valgyti
Tahini pirmiausia asocijuojasi su humusu – trintų avinžirnių užtepu, tačiau tik tuo šios pastos panaudojimas virtuvėje nesibaigia. Tahini sviestu gardinamos keptos ar šviežios daržovės (ypač geras derinys su keptais baklažanais), keptos mėsos patiekalai, pvz., kebabai ar ant grotelių kepta mėsa.
Sezamų pastą galima tepti ant duonelės vietoje sviesto ar vilgyti joje duonos paplotėlius, maišyti į šviežių salotų, kruopų patiekalų ar falafelių padažą. Sumaišytas su saldžiu sirupu ar medumi tahini gali virsti paprastu desertu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams