Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 1 vnt. geriau kaimiška
- Druska 0,5 valg. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Pankolių sėklos 0,5 arbat. š.
- Česnako milteliai 0,5 arbat. š.
- Apelsino žievelė 1 arbat. š. kupinas
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. kupinas
- Viskis 30 ml
Kaip gaminti
1. Inde, kuriame laikysite vištos krūtinėlę, sumaišykite druską, pipirus, česnako miltelius, pankolių sėklas, apelsino žievelę, viskį. Įtrinkite mišiniu krūtinėle, sandariai uždenkite ir laikykite šaldytuve 2 paras. Laikymo periodu stenkitės krūtinėlę pavartyti.
2. Po 2 parų vištos krūtinėlę nuplaukite, gerai nusausinkite, įtrinkite paprikos milteliais. Krūtinėlę suvyniokite į marlinį audinį arba lengai apsukite popieriniu rankšluosčiu, pakabinkite šiltoje vėdinamoje vietoje (pvz.: virš gartraukio) ir vytinkite 5-7 dienas. Stebėkite, kad krūtinėlė apvystų, bet ne visiškai sukietėtų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai